Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

p. Tvrtko Barun u Europskom parlamentu primio nagradu "Europski građanin"

Milost koju primamo kao isusovci jest da budemo i da hodimo s Kristom, gledajući svijet njegovim očima, ljubeći svijet njegovim srcem, ulazeći u dubine svijeta s njegovim beskrajnim suosjećanjem.

iz 2. dekreta 35. Generalne Kongregacije

Ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi, p. Tvrtko Barun 11. listopada 2017. primio je na svečanosti u Europskom parlamentu u Bruxellesu nagradu “Europski građanin”.

Osvrćući se na humanitarni karakter Isusovačke službe, p. Barun istaknuo je sljedeće: „Naš rad utemeljen je na vrijednostima Evanđelja. Mislim da je biti otvoren drugima i drugačijima izazov za sve ljude bez obzira na vjeru. Kristov život i Kristove riječi mogu nama kršćanima samo pomoći da se lakše odlučimo za tu otvorenost, prihvaćanje stranca, prepoznavanje dobroga u drugome, dopuštanje da nas drugi obogati svojom različitošću, traženje i pronalaženje Božjeg lica u osobi koja je u potrebi. Na svakom kršćaninu je odluka u kojoj mjeri i na koji način želi odgovoriti na taj poziv“.

Nagrada se dodjeljuje pojedincima i udrugama koje promiču prekograničnu suradnju i uzajamno razumijevanje unutar Europske unije.

Proslijedi