Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

p. Tvrtko Barun u Europskom parlamentu primio nagradu "Europski građanin"

Isusovci su uvijek bili i uvijek jesu posvuda u Crkvi; i na najtežim i najistaknutijim terenima, na raskršćima ideologija, na prvim crtama bojišnice u društvenim sukobima, tamo gdje je oduvijek bilo i još uvijek ima sukoba između gorućih ljudskih potreba i vječne poruke Evanđelja.

papa Pavao VI. okupljenim isusovcima 32. GK (1974. god.)

Obavijesti FFRZ-a

Ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi, p. Tvrtko Barun 11. listopada 2017. primio je na svečanosti u Europskom parlamentu u Bruxellesu nagradu “Europski građanin”.

Osvrćući se na humanitarni karakter Isusovačke službe, p. Barun istaknuo je sljedeće: „Naš rad utemeljen je na vrijednostima Evanđelja. Mislim da je biti otvoren drugima i drugačijima izazov za sve ljude bez obzira na vjeru. Kristov život i Kristove riječi mogu nama kršćanima samo pomoći da se lakše odlučimo za tu otvorenost, prihvaćanje stranca, prepoznavanje dobroga u drugome, dopuštanje da nas drugi obogati svojom različitošću, traženje i pronalaženje Božjeg lica u osobi koja je u potrebi. Na svakom kršćaninu je odluka u kojoj mjeri i na koji način želi odgovoriti na taj poziv“.

Nagrada se dodjeljuje pojedincima i udrugama koje promiču prekograničnu suradnju i uzajamno razumijevanje unutar Europske unije.

Proslijedi