Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Zavjeti 2017.

Svijet je naša kuća. Gdjegod je potreba ili gdje je naše služenje potrebnije, tu je naša kuća.

Jeronimo Nadal sj

Obavijesti FFRZ-a

Zavjeti 2017.

U subotu, 16. 09. 2017. u novicijatu Družbe Isusove, bio je dan novački zavjeta. Trojica novaka druge godine: Zlatko Brauchler (*16. 08. 1991., Ludwigshafen am Rhein, Njemačka), Dino Stanić (*24. 05 1992., Rijeka) i Matej Zdravčević (11. 01. 1992., Frankfurt am Mein, Čepin) položili su svoje prve zavjete pod sv. Misom u 11.00 sati, u crkvi Presvetog Srca Isusova na Manušu, a koju je predvodio p. Dalibor Renić, provincijal HPDI.

Sam obred zavjeta uslijedio je nakon pričesti predvoditelja, koji je pred svakim zavjetovanikom držao Presveto Tijelo i Krv Kristovu, a dok je ovaj klečao i izgovarao riječi svoga obećanja. Zatim je zavjetovanik svoj pisani iskaz stavio na oltar i pričestio se. Nakon sv. Mise p. Provincijal je stavio svoj potpis na dokumente i time je obred zavjeta bio ispunjen.

Ovom svečanom opredjeljenju za život u siromaštvu, čistoći i poslušnosti u koncelebraciji su se pridružili p. Stipo Balatinac, magister novaka, p. Radojko Karaman, socij, p. Ante Tustonjić, bivši provincijal koji je primio novake, kućni patri Smiljan Millićević i Franjo Pšeničnjak, župnik novaka Zlatka iz Njemačke vlč. Bernhard Braun i don Ivan Urlić, vice-rektor bogoslovije u Splitu. Na sv. Misi takođe su bili i roditelji novaka i najuža rodbina i prijatelji.

Vrlo lijepo pjevanje predvodio je g. Vinko Maroević, a za pripremu i organizaciju slavlja novaci zahvaljuju sakristanima br. Ivi Pavinu, g. Nedjeljku Crnčeviću, sestrama milosrdnicama Dariji, Vilki i Antoniji te moliteljima i dobročiniteljima.

Nakon položenih zavjeta novaci će posjetiti svoje rodne krajeve, obitelj i prijatelje, a s početkom akademske godine započet će studij filozofije u Zagrebu, na isusovačkom učilištu na Jordanovcu.

Poželimo im ustrajnost u zvanju, duhovni i intelektualni napredak te da uistinu svoj život predaju na veću slavu Božju, kako nas potiče naš utemeljitelj sv. Ignacije Lojolski – AMDG!

Posjetite i web stranicu našeg novicijata u Splitu.

Proslijedi