Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Početak rada Integracijske kuća za izbjeglice "Pedro Arrupe“

Biti isusovac danas znači, premda grešnik, ipak biti pozvan biti Isusov drug, kao što je to bio sveti Ignacije.

iz 2. dekreta 32. Generalne Kongregacije

Obavijesti FFRZ-a

Voditelj ureda Isusovačke službe za izbjeglice za Srbiju, gosp. Adrian Nikačević i državni tajnik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalana pitanja Republike Srbije, dr. Nenad Ivanišević potpisali su u četvrtak 23. ožujka 2017. godine u Beogradu Protokol o suradnji o pitanjima izbjeglica i migranata.

Protokolom se definiraju budući koraci suradnje u oblasti zaštite izbjeglica i migranata sa fokusom na maloljetnike bez pratnje i razdvojenu djecu ispod 14 godina starosti i njihovo sigurno zbrinjavanje.

Zahvaljujući podršci donatora, prije svega Renovabis-a, JRS Srbija će u naredne tri godine implementirati projekt «Integracijske kuće za ugrožene kategorije izbjeglica PEDRO ARRUPE» koja će pored smještaja, ranjivijim kategorijama izbjeglicama osigurati niz edukativnih i integracijskih aktivnosti.

Ovo je jedan u nizu projekata koje JRS planira u Srbiji i nadamo se da će buduća suradnja sa Ministarstvom doprinijeti poboljšanju života izbjeglica i tražitelja azila u Republici Srbiji.

Proslijedi