Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Fakultet filozofije i religijskih znanosti i Laudato TV ostvarili suradnju

Bio bih kriv za teški zločin kad bi propustio uposliti sposobne veslače koje Družba može dati Petrovoj barci izloženoj mnogobrojnim olujama.

papa Pio VII, 1814. godine prilikom ponovne uspostave Družbe Isusove

Obavijesti FFRZ-a

Sporazum

Zajednički cilj je poticanje, promocija i provedba kulturnih, obrazovnih i znanstvenih aktivnosti u kršćanskom i humanističkom ozračju.

Laudato televizija (LTV) ostvarila je suradnju s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Dogovorena je znanstvena i stručna suradnja između fakulteta ranije poznatog pod imenom Filozofski fakultet Družbe Isusove i ove obiteljske televizije na području filozofije, religijskih i drugih humanističkih znanosti. Zajednički cilj je poticanje, promocija i provedba kulturnih, obrazovnih i znanstvenih aktivnosti u kršćanskom i humanističkom ozračju.

Tim povodom upriličeno je danas u prostorima Fakulteta i svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji koje su održali direktorica LTV-a mr. oec. Ksenija Abramović i dekan prof. dr. sc. Ivan Koprek.

Gđa Abramović naglasila je kako Laudato TV od početaka emitiranja ostvaruje suradnju s Fakultetom, s profesorima, stručnim suradnicima i studentima koji su magistrirali na FFRZ-u, a sada su zaposleni na televiziji.

- Potpisom ovog sporazuma našu ćemo suradnju još više učvrstiti, produbiti i osnažiti te ćemo zajedno raditi na promicanju i provedbi obrazovnih, kulturnih i znanstvenih aktivnosti u kršćanskom i humanističkom ozračju – rekla je direktorica LTV-a.

O potrebi širenja znanstvenih tema i neizostavnoj ulozi medija u tom procesu govorio je dekan Koprek.

- Mi se, kao fakultet, želimo uključiti u sve ono što Laudato televizija čini i što joj je zadaća. Želimo činiti dobro još i više, za ljude, za naš narod uz blagoslov svetog Josipa, zaštitnika hrvatskog naroda – rekao je dekan FFRZ-a.

Sporazum

Jedna od poslovnih misija Laudato televizije je aktivnost na području promicanja kulturnih i obrazovnih vrijednosti na kvalitetan i zabavan način, kako na svome ekranu kroz sadržaj tako i iza njega dajući priliku mladim obrazovanim kadrovima da steknu praktično znanje. Sukladno tome LTV je otvoren za suradnju i prema ostalim obrazovnim institucijama čiji polaznici izraze interes za sudjelovanjem u radu ove obiteljske televizije s kršćanskim vrijednostima.

O LTV-u

Obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima Laudato TV s emitiranjem je počela 2015. godine na internetskim i kablovskim platformama, a koncesiju za digitalnu regiju D44-46 na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Karlovačke županije dobila je u listopadu 2016. godine te se od prosinca te godine emitira i zemaljskim putem.

Izvor: Laudato

Proslijedi