Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Na Sljemenu održan Susret mladih Isusovaca

Isusovci su uvijek bili i uvijek jesu posvuda u Crkvi; i na najtežim i najistaknutijim terenima, na raskršćima ideologija, na prvim crtama bojišnice u društvenim sukobima, tamo gdje je oduvijek bilo i još uvijek ima sukoba između gorućih ljudskih potreba i vječne poruke Evanđelja.

papa Pavao VI. okupljenim isusovcima 32. GK (1974. god.)

U subotu, 2. srpnja 2016. na Sljemenu održan je Susret mladih Isusovaca (SMI). Tema ovogodišnjeg susreta je bila "Kultura, mediji i nova evangelizacija: izazovi i mogućnosti". Gost predavač bio je gosp. Petar Balta, jedan od osnivača Verbuma i pokretač portala Bitno.net, na kojem sudjeluje i nekoliko isusovaca. Susretu su uz p. Provincijala nazočila i dvadesetčetvorica mladih isusovca, što skolastika, što patara.

Gospodin Balta govorio je o izazovima koju su bili na početku, još od dana kada je on sam bio u studentskim danima i snovima o popunjavanju potrebe koju je uočio u katoličkom izdavaštvu te kako je zapravo došlo do otvaranja Verbuma i nastanka stranice Bitno.net. Zajedničko druženje i rasprava okrunjena je Sv. Misom, koju je predslavio naš ovogodišnji mladomisnik, p. Zdravko Jelušić.

Proslijedi