Hrvatska pokrajina Družbe Isusove - Croatian province of the Society of Jesus

Gabrićevo 2015.

Isusovci su uvijek bili i uvijek jesu posvuda u Crkvi; i na najtežim i najistaknutijim terenima, na raskršćima ideologija, na prvim crtama bojišnice u društvenim sukobima, tamo gdje je oduvijek bilo i još uvijek ima sukoba između gorućih ljudskih potreba i vječne poruke Evanđelja.

papa Pavao VI. okupljenim isusovcima 32. GK (1974. god.)

Obavijesti FFRZ-a

Na 27. obljenicu prelaska u vječnost Sluge Božjega p. Ante Gabrića, misionara u Indiji, 20. listopada 2015. slavljena je svečana sveta misa u bazilici Presvetog Srca Isusova u Zagrebu. Misu je, uz sudjelovanje p. Antine redovničke subraće, predvodio nadbiskup Splitsko-makarski Marin Barišić. U svojoj je propovijedi nadbiskup Barišić podsjetio na životni put p. Gabrića koji je započeo prije točno stotinu godina u rodnom mu Metkoviću te ga, zahvaćenog snažnim misionarskim žarom, učilio najpoznatijim misionarom iz hrvatskog naroda.

Program nakon mise također je bio misionarski obilježen. Okupljenim vjernicima predstavila se udruga Anđeosko srce koja skrbi o napuštenoj dijeci u zapadnoafričkom Beninu a jedna od osnivačica udruge, potekla upravo iz župe Presvetog Srca Isusova, s. Ivančica danas je na putu da postane redovnica. Svetu misu i program nakon nje uzveličao je muški pjevački zbor "Pjevački svetoga Josipa".

p. Antun Volenik
vicepostulator

Proslijedi